Dr. Ömer Önder, Ankara Devlet Konservatuarı piyano bölümü, TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanındaki ihtisasını Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden almıştır. Bütüncül alandaki yolculuğuna 1990-1993 yılları arasında ÖAD bursuyla çalıştığı Viyana'da aldığı ''Manuel Tıp / Manuelle Medizin”, ''Projeksiyon Semptomları - Nöral Terapi / Projektion Symptome-Neuraltherapie” konulu eğitimlerle çıkmıştır.
1983 yılında Tıp Fakültesi’nde okurken başladığı medya kariyerinde yüzlerce programda sunucu, müzisyen ve yapımcı olarak görev almıştır. Bu kariyeri süresince başta Hürriyet Gazetesi 1997 ''Altın Kelebek-Yılın Sunucusu'' ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ''Yılın İletişimcisi'' ödülü (2 kez) olmak kaydıyla onlarca ödül almıştır.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü kurucularından ve aynı bölümün öğretim üyesi olan Önder 2 yıl bölüm başkanlığı görevini üstlenmiştir. Halen aynı üniversitenin senatosunda ve etik kulunda da görev yapmaktadır. Osteopati Akademisi öğretim üyesi görevini de eşzamanlı olarak sürdüren Önder bir yandan “Bütüncül Sağlık ve Nefes”, “Stres Yönetimi ve Gevşeme Teknikleri”, “Ofis Ergonomisi ve Ofis Egzersizleri”, “Enerji Bedenimiz ve Enerji Regülasyon Teknikleri”, “Bütüncül İletişim”, “Bütüncül Kinesiyoloji”, “Meridyen Terapisi” gibi kurumsal ve integratif alan eğitimlerinin yanı sıra, “Sportif Rehabilitasyon”, “Egzersiz Fizyolojisi”, “Kinesiyoloji ve Biyomekanik”, “Fizyoloji”, “Fizyopatoloji”, “Klinik Bilimler”, “Tıbbi Terminoloji” gibi alanlarda da akademik eğitimler vermektedir. Alman Yazar Dr. Barbara Hendel’in “Alerjiye Son” ve “Ağrısız Eklemler” adlı kitaplarının Prof. Dr. Lütfiye Mülazımoğlu ile birlikte ortak çevirmenliğinin yanı sıra, Prof. Stutz’un “Andulasyon Sağlığın Kaynağı” adlı kitabının da çevirmenliğini üstlenmiş olan Önder’in “Alana Özel Fizyoloji”, ”Sportif Rehabilitasyon”, “Nefesten Solunuma”, “365 Gün Nefes” gibi kitaplarının yanı sıra “Ortopedik Rehabilitasyon” gibi bölüm yazarlığı üstlendiği çalışmaları da vardır. Aktif hekimlik kariyerini sürdüren Önder Kuraldışı Vakfı’nın da kurucu başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.