Bilimsel bir zihni dinlendirme tekniği olan Meditasyon, derin bir şifa yöntemi olup, yüzyılımızda iş, okul ve özel hayatımızda stresi azaltma, stres yönetimi, verimlilik ve yaratıcılık artışı için kullanılan en önemli ve en etkili araçtır.
Meditasyon kesinlikle bir inanç sistemi değildir; meditasyon inanılması gereken bir uygulama olmayıp, dünyadaki en saygın bilimsel kurumlarca yararları kanıtlanmış olan, beden, zihin ve ruhun eş zamanlı olarak fayda gördüğü bir şifalandırma tekniğidir.
Yaşamın çok hızlanmış olduğu çağımızda şaşırtıcı olmayan bir biçimde artan sayıda kişi, stres, endişeli hal, ego’nun yarattığı korkular, uykusuzluk ve kronik sağlık sorunlarından şikayetçidir ve çoğumuz zihnimizi sakinleştirmenin, zihni huzura kavuşturmanın yani dingin bir zihnin arayışı içindeyiz.
Meditasyonun beden, zihin ve ruh sağlığımız üzerindeki olumlu etkileri, Harvard Tıp Fakültesi, Massachusetts Institute of Technology, Yale Üniversitesi, Massachusettes General Hospital’e bağlı olan "Benson-Henry Beden ve Zihin Tıbbı Enstitüsü" vb. gibi, bilim dünyasında öncü kurumlar tarafından yapılan birçok bilimsel araştırma ile kanıtlanmıştır.
Bu araştırmalardan bir çoğu, çağımızın en önemli hastalık kaynağı olan strese karşı düzenli olarak meditasyon yapıldığında, sağladığı yararları ve beyinde oluşan nöro-plastisite değişimini kanıtlamaktadır.
Bu sebeple bilim dünyasında meditasyonun uygulaması "Strese Karşı Panzehir" olarak adlandırılmaktadır.
Beyindeki nöro-plastisite değişimi ise, düzenli meditasyon ile beyindeki nöronların birbirleri ile bağlantı şekilleri ve ilişkilerinin evrimleşme yönünde hızlı bir değişim gösterdiği ve bununla beraber beynin kimyasınin da değiştiği anlamına gelmektedir.
Yani meditasyonun beynimizin fiziksel yapısını ve zihnimizin çalışma şeklini olumlu olarak değiştirdiği kanıtlanmıştır.
Günümüzde doktorlar stresin birçok hastalığın başlıca sebeplerinden biri olduğunu belirtmektedirler.
Her ne kadar meditasyon uygulamasının kendi başına bir tedavi olarak düşünülmemesi gerekirse de, yapılan tüm bu bilimsel araştırmalar, meditasyonun birçok sağlık sorununa iyi geldiğini ortaya koymaktadırlar.
Harvard Tıp Fakültesi, Massachusetts Institute of Technology, Yale Üniversitesi gibi kurumların klinik araştırma bulgularına göre her gün ortalama 20 dakika düzenli olarak meditasyon yapmanın başlıca faydalarına yan sütunda göz atabilirsiniz.
Meditasyon uygulaması entellektüel bir aktivite olmadığı halde, yani zihnimiz ile yapabileceğimiz bir aktivite olmadığı halde, bu tekniği ve etkilerini rasyonel aklımızla da ayrıntılarıyla anlamak zihnimizin uygulamanın getirdiği yararlarla ilgili ikna olması ve sürdürülebilir kılması için kesinlikle önemlidir.
Yaşamınıza bu müthiş şifa teknolojisini dahil etmeye karar verirseniz Chopra Center Sertifikalı Meditasyon Seminerlerimiz ile ilgili sayfamızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi Bünyesinde, Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik tarafından verilen tüm seminerlerimiz hakkında tarih ve içerik bilgisi almak için lütfen tıklayınız: Seminer Takvimi
Yükselen Çağ Well-Being Merkezi Kurucusu, Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik; Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında ücretsiz meditasyon eğitimleri vermekte, seminerler ve burslar sağlamaktadır.
Tüm Sosyal Sorumluluk Projelerimiz, etkinlikler ve eğitim duyurularımız için lütfen Instagram Platformunda @yukselencag ve @ebrusinik hesaplarını takip ediniz.