Nefes ve Dönüşle Meditasyon Kampı
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Nefes ve Dönüşle Meditasyon Kampı

Ziya Azazi ve Ebru Şinik uzun yıllar kişisel ve toplumsal farkındalık yükselişleri için yaptıkları çalışmaları bu kampda birleştirerek, çok özel ve eğlenceli bir format ortaya koyuyorlar.

Ebru Şinik ile birlikte solunum sistemi ile doğru nefes almanın ve nefes tekniklerinin bütünsel sağlığımız açısından faydalarını teori ve pratik bilgiler ile eşliğinde öğrenip, deneyimlerken, Ziya Azazi ile birlikte bedeninizin sınırlarını hiç ihtimal vermediğiniz bir şekilde  3 gün içinde nasıl genişletebileceğinizi keşfedeceksiniz!

Bedeninizde bu genişlemeyi yaşarken, hergün sabah ve akşam 2 defa Ebru Şinik ile meditasyon yaparak zihninizin de bu genişlemeyi daha kolay idrak etmesine olanak sağlayacaksınız.

Yaşamınızda ileriye doğru sıradışı bir dönüşüme ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz, bu 3 günlük çok özel kampımız sizin için biçilmiş bir kaftan olmaya aday...

Yükselen Çağ Wellbeing Akademi tarafından organize edilen bu imza niteliğindeki kamp 18-20 Haziran tarihleri aralığında 3 tam gün ve 2 gece konaklamalı olarak İstanbul Haliç’de bulunan Hilton Garden Inn Golden Horn otelinde gerçeklecektir.

Detaylar ve Kayıt için : bilgi@yukselencag.com

Kamp programı aşağıdaki çizelgede yer almaktadır;

 

Ziya Azazi Kimdir?

Sufizmin temel danslarından biri olan dönüşü farklı koreografilerle yıllarca yorumladı. Oluşmaya başlayan dans dilini araştırmalarıyla zenginleştirirken, farklı disiplinlerle etkileşim halinde kalmayı da sürdürdü ve farklı dönemlerde Jan Fabre, Sebastian Prantl, Ismael Ivo, Marcia Haydee, Yoshi Oida, Thierry Smits, Mercan Dede, Sertab Erener, Burhan Öcal, Claudio Bettinelli, Serge Adams, Zad Moultaka gibi başarılı sanatçılarla çeşitli ülkelerde çalıştı. Farklı sanat dallarına, alışılmışın dışında fikirlere, mekanik ve teknolojik imkanlara projelerinde yer vererek Dervish in Progress, Azab, Dervish, Icons, Enerji, Ember, Bolero, Neo Dervish adlı çalışmalarını gerçekleştirdi ve bu kişisel performans lisanını yaklaşık 50 ülkede seyircilerine sundu. Viyana merkezli sanatçı, kariyeri boyunca dansçı ve koreograf olarak birçok ürün ortaya koymasının ve atölyelerine önem vermesinin yanı sıra akademik formatlarda sunumlar da yapmaktadır.

www.ziyaazazi.com

Ziya Azazi imzasını taşıyan DERVISH in PROGRESS Kampları Nedir?

Bilim ispatlayamadığı sezgiye dünyasında yer veremez, inançlar da ispata ihtiyaç duymadan sezgiler dünyasında gezinir. Halbuki sezgi ve bilgi arasında özgürce hareket etmek daha organik ve kişisel olabilecek bedeni/akli/manevi yerleşimler yapmamızı sağlıyor. Dönmek de işte böyle bir özgürlük yaşatır!

48 yaşındaki taşralı terzi çoçuğu, 28 yıldır dans eden şehirli mühendis ve 18 yıldır da dönen global bir sanatçı olarak, sezgisel gezintileri bilgiyle bütünleştirmenin hazından beslenen Ziya Azazi, tecrübelerinden oluşan dönüş atölyelerini katılımcılarına yaşamlarında kullanabilecekleri bir enstrüman olarak önermektedir.

Çoğunlukla sufizmin geleneklerinde gördüğümüz dönüş, çeşitli coğrafyalarda yüzyıllardır, sanılanın aksine çokça farklı biçimlerde deneyimlenmektir!

DIP 'de özgür düşünce ve anlayışa inanan bireylere mekan ve zaman oluşturup, onlara dönerken özgürce hareket etme, davranma ve duygulanma fırsatı yaratır!

Dönüş esnasında gözlerin görüntüleyememesi, vestibüler sistemin dengeyi kuramaması, yön duyusunun karışması, sesin dönmesi gibi algı farklılaşmaları, yaşanan fiziksel hızlanma ve dolayısıyla oluşan merkezkaç kuvvetinden kaynaklanır.

Şiddetlenen kan dolaşımı ve solunum ile yükselen beden ısısı organ, bez, lif ve kaslarda etkinlik artışına sebep olurlar! Özetle, işte bu sebeplerden ötürü yaşanan hormonal değişimler ve sinir sistemindeki sıradışı elektrik akımları insanları hep büyülemiştir.

DIP, bilinmeze ve henüz yaşanmamışa bilinçli, sezgili ve farkında adım atma cesareti göstermeyi; bireysel, ailevi, toplumsal ve evrensel çerçevelerde yapıcı, sağaltıcı ve mutlandırıcı olmanın yollarını görmemizi sağlayan bir format olarak, 30dan fazla ülkede, 150den fazla atölyede binlerce katılımcı ile Ziya Azazi liderliğinde yıllardır gerçekleştirilmektedir.

Detaylar ve Kayıt için : bilgi@yukselencag.com