Ayurvedik Yoga Terapistler Yetişiyor
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ayurvedik Yoga Terapi seminer dizisi devam ediyor Ebru Şinik Dr.Neslihan İskit 2020

Daha sağlıklı ve mutlu yaş almak, yani well-aging sürecinin başlatılması için Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Dr. Neslihan İskit tarafından kurgulanan Ayurvedik Yoga Terapi seminer dizisi devam ediyor.

31 Ekim - 1 Kasım haftasonu yapılan üçüncü modül eğitimi Ebru Şinik liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. İlk gün Ebru Şinik ile Chopra Center Sertifikalı Meditasyon Eğitimi verildi.

Bilimsel bir zihni dinlendirme tekniği olan meditasyon, derin bir şifa yöntemi olup, yüzyılımızda iş, okul ve özel hayatımızda stresi azaltma, stres yönetimi, verimlilik ve yaratıcılık artışı için kullanılan en önemli ve en etkili araçtır. Bilim dünyasında meditasyon uygulaması "Strese Karşı Panzehir" olarak adlandırılmaktadır. Yapılan tüm bilimsel araştırmalar meditasyonun birçok sağlık sorununa iyi geldiğini ortaya koymaktadır.

Her gün düzenli meditasyon yaparak, zihnimize ve bedenimize huzuru, sükuneti, sakinliği ve dinginliği kazandırabilir ve böylelikle kendimiz için daha çok sevgi, memnuniyet ve tatminle dolu bir hayat yaratabiliriz. Bu eğitim amacı çerçevemizde 3ncü modül çalışmamız da; Meditasyon nasıl yapılır? Meditasyon esnasında nasıl oturulmalı; nerede, ne zaman ve ne kadar meditasyon yapmalı? Konularının işlendiği eğitimde 30 dakika süren Grup Meditasyonu Uygulaması ile son buldu.

Hilton Garden Inn Golden Horn Otel şeflerinden, Serkan Şefimizin bu eğitime özel olarak hazırladığı çorba ve salatalar herkese özel tek sunumla masalara yine tüm hijyenik koşullar sağlayarak yapıldı. Ebru Şinik’in özel Ayurvedik detoks çayı, zencefilli çay büfenin baş köşesindeydi. Bu rahatlatıcı ve zevkli ortam eşliğinde keyifli ve verimli bir eğitim gerçekleştirildi. 

Eğitimin İkinci gününde Dr.Neslihan İskit ile Kas ve İskelet Sistemi Hastalıkları Yoga Terapi eğitiminde işlendi. Anatomi, Fizyoloji, Asana’lar, Pranayama’lar, Derin Gevşeme konuları üzerinde çalışıldı.

Ayurvedik Yoga Terapi seminer dizisi ebru şinik dr.neslihan iskit

Bel ve Boyun ağrılarının yoga ile tedavisi;

Birçok bel problemi ve bel ağrısı yanlış duruşa, modern beslenme alışkanlığına (ayakta yemek yeme gibi), ağrıyı ihmal etmeye, spor alışkanlığının olmamasına, gerilime, strese, migrene ve aşırı kilo almaya bağlıdır. Yaşlandıkça ve tekrarlayan bel ağrıları, kaslarda spazma neden olur ve kaslar elastisitelerini kaybeder. Yaşla birlikte ortaya çıkan bel ağrılarının bir diğer nedeni de osteoporozis ( kemik erimesi ) olabilir. Bu durum kasları uyarır ve spazma neden olur, ya da sinirlere bası yaparak ağrıya neden olur.  

Yogik Tedavi; Yogada omurga bölgesine çok önem verilir. Bunun nedeni yoga felsefesinde kabul edilen ana enerji kanalı Sushumna Nadi’nin bu kanal boyunca uzanıyor olmasındandır, ki bu santral sinir sistemi ile eş anlamlıdır. Enerji kanal boyunca iki yönlü hareket eder ancak genellikle Mooladhara Chakra’dan yani kuyruk sokumundan, Sahasrara Chakra’ya yani başa doğru hareket eder. Bu sayede enerji bedenin tüm parçalarına değişik nadi ve sinirlerce taşınır. Otururken, ayakta ya da yürürken doğru duruş biçimi önemlidir. Omurgamızın doğru şekilde kalması için birçok Yoga Asanaları (duruş biçimleri ) vardır.

Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi tarafından organize edilen Ayurvedik Yoga Terapist Uzmanlığına giriş niteliğinde olup, öncelikle kendi bütünsel sağlık ve mutluluk halinizi yükselterek, sağlıklı ve iyi yaş alma (well-aging) sürecinizi başlatmak üzere programlanmıştır.

 

6 ay boyunca her ay sadece bir haftasonu gerçekleşen toplam 150 saatlik bu eğitim, ülkemizde kendi konularında iki uzman olan Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Doktor Neslihan İskit tarafından gerçekleştirilmektedir.

DETAYLI BİLGİ