Ayurvedik Yoga Terapi Sertifika Programı başladı
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ayurvedik Yoga Terapi Programı Ebru Şinik Dr.Neslihan İskit Yükselen Çağ Wellbeing merkeziDaha sağlıklı ve mutlu yaş almak, yani well-aging sürecinin başlatılması için Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Dr. Neslihan İskit tarafından kurgulanan Ayurvedik Yoga Terapist Temel Eğitimi 2020 yılı 2. dönem grubu eğitime başladı.

19-20 Eylül haftasonu yapılan 2020 yılı 2.Dönem, ilk modül eğitimi Dr. Neslihan İskit ve Ebru Şinik liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. İçinde bulunduğumuz Pandemi döneminin gerektirdiği tüm hijyen kurallarına uyulmuş olup, sınıf düzenimiz aralıklı oturma düzeni ile yapıldı.

İlk gün Ebru Şinik liderliğinde tüm katılımcılarımızla tanıştıktan sonra, eğitime başlandı.  
Ayuryoga'ya Giriş, Yoga ve Ayurveda Nedir?, Ayurvedik yaşam tarzının amacı nedir? 
Konularının anlatımından sonra, yapılan Dosha Testleri neticesinde belirlenen bünye tiplerine göre Vata, Pita ve Kapha Bünye Tiplerinin belirgin Beden ve Zihin Yapısı Özellikleri üzerinde çalışıldı.

Yoga ve Ayurveda, bilinçli yaşam, bilinçli eylemler ve düşüncelerimizin günlük hayatımızı nasıl etkilediğine dair gözlemlerimiz aracılığıyla kendimizi anlamamızı ve sınırlarımızı keşfetmemizi sağlar.
 

Bu eğitim vasıtasıyla Vata, Pitta ve Kapha adlı 3 Dosha’ya göre gündelik rutinlerinizi oluşturarak, daha sağlıklı ve mutlu olmanızı amaçlıyoruz.

Hilton Garden Inn Golden Horn Otel şeflerinden, Serkan Şefimizin bu eğitime özel olarak hazırladığı çorba ve salatalar herkese özel tek sunumla masalara yine tüm hijyenik koşullar sağlayarak yapıldı. Büfenin vazgeçilmezlerinden, Ebru Şinik’in özel tarifli ayurvedik detoks çayı, zencefilli çay ve yasemin çayı baş köşedeydi.

ebru sinik dr.neslihan iskit ayurvedik yoga terapist temel eğitimi

İkinci gün Dr.Neslihan İskit liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. Dr.Neslihan İskit ile “Yoga ve Bedendeki 5 Rüzgar – Yaşam Nefesi” tüm gün boyunca çalışıldı. 

Yoga geleneği Prananın vayu (rüzgar) denilen 5 hareketi ya da 5 fonksiyonundan bahseder. Bu beş vayu bedenin farklı kısımlarınız, farklı fiziki aktiviteleri kontrol eder. Uyum içinde çalıştıklarında bedenin ve aklın sağlık ve canlılığını temin ederler eşsiz yeteneklerimizi fark ederek hayatı anlamlı ve amaçlı yaşamamızı sağlarlar.

 

Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi tarafından organize edilen Ayurvedik Yoga Terapist Uzmanlığına giriş niteliğinde olup, öncelikle kendi bütünsel sağlık ve mutluluk halinizi yükselterek, sağlıklı ve iyi yaş alma (well-aging) sürecinizi başlatmak üzere programlanmıştır.

 

5 ay boyunca her ay sadece bir haftasonu gerçekleşen toplam 150 saatlik bu eğitim, ülkemizde kendi konularında iki uzman olan Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Doktor Neslihan İskit tarafından gerçekleştirilmektedir
DETAYLI BİLGİ