Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi | 2020 Yılı 1. Dönemi Başladı
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Ebru Şinik Dr.Neslihan İskit 2020

Daha sağlıklı ve mutlu yaş almak, yani wellaging sürecinin başlatılması için Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik ve Dr. Neslihan İskit tarafından kurgulanan Ayurvedik Yoga Terapi seminer dizisinin 2020 yılı 1. dönem grubu eğitime başladı.

Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi tarafından organize edilen Ayurvedik Yoga Terapist Uzmanlığına giriş niteliğinde olup, öncelikle kendi bütünsel sağlık ve mutluluk halinizi yükselterek, sağlıklı ve iyi yaş alma (well-aging) sürecinizi başlatmak üzere programlanmıştır.

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi, 25-26 Ocak haftasonu yapılan 2020 yılı 1.Dönem, ilk modül eğitimi Ebru Şinik liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. 

İlk gün Ebru Şinik liderliğinde tüm katılımcılarımızla tanıştıktan sonra, eğitime başlandı.  
Ayuryoga'ya Giriş, Yoga ve Ayurveda Nedir? , Ayurvedik yaşam tarzının amacı nedir? 
Konularının anlatımından sonra, yapılan Dosha Testleri neticesinde belirlenen bünye tiplerine göre Vata, Pita ve Kapha Bünye Tiplerinin belirgin Beden ve Zihin Yapısı Özellikleri üzerinde çalışıldı.

Yoga ve Ayurveda, bilinçli yaşam, bilinçli eylemler ve düşüncelerimizin günlük hayatımızı nasıl etkilediğine dair gözlemlerimiz aracılığıyla kendimizi anlamamızı ve sınırlarımızı keşfetmemizi sağlar.
 

Bu eğitim vasıtasıyla Vata, Pitta ve Kapha adlı 3 Dosha’ya göre gündelik rutinlerinizi oluşturarak, daha sağlıklı ve mutlu olmanızı amaçlıyoruz.

Hilton Garden Inn Golden Horn Otel şefinin bu eğitime özel olarak hazırladığı ayurvedik sebze çorbası ve açık büfemizde temiz beslenme ilkelerine göre hazırlanmış sağlıklı atıştırmalıklarımız vardı. Büfenin vazgeçilmezlerinden, Ebru Şinik’in özel tarifli ayurvedik detoks çayı, zencefilli çay ve yasemin çayı baş köşedeydi.

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Ebru Şinik Dr.Neslihan İskit 2020

İkinci gün Dr.Neslihan İskit liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. Dr.Neslihan İskit ile “Yoga ve Bedendeki 5 Rüzgar – Yaşam Nefesi” tüm gün boyunca çalışıldı. 

Yoga geleneği Prananın vayu (rüzgar) denilen 5 hareketi ya da 5 fonksiyonundan bahseder. Bu beş vayu bedenin farklı kısımlarınız, farklı fiziki aktiviteleri kontrol eder. Uyum içinde çalıştıklarında bedenin ve aklın sağlık ve canlılığını temin ederler eşsiz yeteneklerimizi fark ederek hayatı anlamlı ve amaçlı yaşamamızı sağlarlar.