Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi | 2019 Yılı 2. Dönem, 5.Modülü Tamamlandı
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Dr. Neslihan İskit ve Ebru Şinik liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti.

21-22 Aralık haftasonu yapılan 2019 yılı 2.Dönem, 5nci modülü Dr. Neslihan İskit ve Ebru Şinik liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti. 

İlk gün Dosha’lara göre 5 duyumuzla Şifalanma Metodlarını öğrendik ardından detaylı olarak Ayurveda’da Duygusal Detoks ve Uygulamaları çalışıldı. Duygusal Detoks protokolü çalışmasından sonra, tüm duygusal yüklerimizi akışa bırakmanın keyfi ile hep birlikte 30 dakikalık artık rutinlerimiz arasında olan meditasyon uygulamamız ile eğitimimizi bitirdik. 

Hilton Garden Inn Golden Horn Otel şefinin hazırladığı sağlıklı atıştırmalıklarımızın bulunduğu büfemizde işlem görmemiş fındık, ceviz ve badem, bol yeşillikli mevsim salatası, peynirli sebzeli tam tahıllı sandviç çeşitleri ayrıca mevsim meyveleri özenle sunuldu. Öğle arasında, yine eğitimimize özel bol sebze çeşitleri ile hazırlanmış kabak çorbası da vardı. Ebru Şinik’in özel tarifli ayurvedik detoks çayı yanı sıra zencefilli çay, yasemin çayı da eğitim boyunca tazelendi.

Eğitimin İkinci günü Dr.Neslihan İskit ile Yoga Nidra konusu işlendi.

Ayurvedik Yoga Terapi Eğitimi Dr. Neslihan İskit ve Ebru Şinik liderliğinde Hilton Garden Inn Golden Horn otelindeki Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi seminer salonunda gerçekleşti.

Yoga Nidra (yogik uyku) ile uyanık haldeyken uyumayı öğrenin, yani bilinçli halde uyumayı. “Hareketsiz Egzersiz” uygulamasını gevşeme teknikleri ile birleştiren yoga nidra, içimize yolculuk etmemize yardım eder. Amaç bedenimize, bilinçlilik durumlarımıza ve zihnin bedeni nasıl yönettiğine dair içsel farkındalığımızı artırmaktır. Yoga Nidra’nın faydaları arasında kalp, iskelet kasları ve sinir sisteminin rahatlaması, stres ve strese bağlı hastalıkların azalması, uyku ihtiyacını azaltan derin, bilinçli dinlenme yer alır. 
Yoga Nidra teknikleri her yaştan uygulayıcılar için mükemmeldir.
Swami Rama Yoga Nidra’yı Himalayalar’ın mağara manastırlarından getirmiştir.