Kolay Meditasyon Nasıl Yapılır? Mantra ve Mindfulness Meditasyon Teknikleri Arasındaki Fark Nedir?
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 

   

          

Neden günümüzde bilimadamları ve doktorlar meditasyon yapılmasını bu kadar çok öneriyor, bu konu artık film senaryolarına dahi yansıyor, hiç merak ettiniz mi?

Binlerce yıldır insanların dingin bir zihne sahip olup, farkındalık seviyelerini yükseltmek için kullandıkları, “bilimsel bir zihni dinlendirme tekniği” olan meditasyon uygulaması, etrafımızdaki binlerce uyarıcı içerisinde yaşamaya , sağlıklı ve mutlu olmaya çalışan bizler için yüzyılımızda çok daha elzem bir hale geldi de, ondan...

Meditasyon entellektüel bir uygulama olmadığı halde, zihnimizin bu tekniği ve etkilerini ayrıntısı ile bilimsel açıdan anlaması ve ikna olması pratiğin sürdürülebilirliği açısından son derece önemlidir.

Görsel Meditasyonlar, Ses Meditasyonları, Enerji Meditasyonları, Duyu Meditasyonları, Budist Meditasyonları, Mantra Meditasyonları, İlahilerle Meditasyonlar, Nefes Meditasyonları ve Body-Mind Meditasyonları gibi dünya üzerinde yüzlerce meditasyon tekniği vardır. Bunlardan bir çoğu Mindfulness diye nitelenen, odaklanma ve konsantrasyon gerektiren veya Guided Meditation denilen rehperli bir meditasyon çalışmasının yönlendirme ve imajinasyon talimatlarının takibini gerektiren, duyuların hepsi ya da bir kısmının aktif olduğu egzersizlerdir.  

Oysa biz Chopra Center eğitmenleri olarak öncelikle mantra tekniklerini uyguluyor ve öneriyoruz.

Bunun ilk sebebi meditasyonla ilgili dünyanın en saygın bilim kurumlarınca yapılan klinik araştırma neticelerine göre beyin nöro-plastisitesi yaptığı kanıtlanan yegane meditasyon tekniği mantra teknikleridir. Harvard Tıp Fakültesi, Massachusetts Institute of Technology ve Yale Üniversitesi gibi bilim dünyasındaki önemli kurumlarca yapılan bu araştırmaların bir çoğu beyindeki nöro-plastisite değişimini kanıtlayan araştırmalardır.

Yani biz meditasyonu sadece rahatlamak ve stres ile baş etme yeteneğini kazanmak için yapmıyoruz. Meditasyonu aynı zamanda daha yüksek bir şuur ve idrak haline erişerek, hayatı daha mutlu, huzurlu, tatminkar ve yaşam amacımızı gerçekleştirme yönünde yaşamak için de yapıyoruz.

Mantra meditasyonları önermemizin en önemli ikinci sebebi , bu meditasyon tekniğini düşünebilen herkesin yapabilme yetisidir. Mantra meditasyonlarında ekstra odaklanma veya konsantre olma gibi zihinsel faaliyetlere ihtiyaç yoktur. Uygulaması son derece basit ve bir o kadar da etkilidir. O yüzden tüm insanların uygulayabileceği kolaylıktadır.

Üçüncü en önemli sebebi ise mantra meditasyonlarında kullanılan seslerin yarattığı vibrasyonların Merkezi Sinir Sistemi üzerindeki sakinleştirme etkisi ve çok daha kolaylıkla meditatif hale geçebilme olasılığıdır.

İşte bu üç ana veri sebebi ile meditasyona, doğru bir mantra tekniği ile başlamanız en kestirme ve basit yol olacaktır.

          

Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi’nde düzenlenen mantra bazlı meditasyon eğitimi esnasında size evrensel bir mantra verilir. Bu mantra belli bir titreşim ihtiva eder ve sessizce zihinden tekrarlandığında bilincin derin seviyelerine ulaşmanıza yardım eder.

Mantra Meditasyonu zihni sessizliğe zorlamak değil, zaten orada var olan sessizliği deneyimlemenizi sağlamaktır. Zihniniz telaşlı, tedirgin düşüncelerle dopdolu olsa bile, düşünce ve duyguların çırpıntılı yüzeyinin altındaki durağan ve içsel sakinlik alanına bu teknikle kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bu bilimsel bazlı derin şifa teknolojisini yaşamınıza dahil etmek için hiç tereddüt etmeyin derim.

Ülkemizin en bilimsel temelli meditasyon eğitim tarih ve fiyatlarını öğrenmek için buraya tıklayınız.

İyi Ol, Mutlu Ol!