NASYA YAĞI Nedir, Ne İşe Yarar?
Benim yıllardır Günlük Rutinlerimden olan bu uygulama sinüs yollarını koruyan ve bakımını yapan müthiş şifalı ve bir o kadar da uygulaması basit bir ayurvedik rutindir. Tüm danışanlarım sabah-akşam uygular. Soluduğumuz havayla birlikte gelen tozu, bakterileri, alerji sebebi olan polenleri, uçuşan parazitleri, muhtelif mantarları ve diğer milyarlarca maddeyi analiz edip süzen burun içi mekanizmasının bu doğal işini yapabilmesi için nem dengesini korumasını sağlayıcı olan Koruyucu Tıp protokollerinden olan bu rutini 365 gün boyunca tüm aile fertleri yapmanızı öneririm.
Nasya Yağının Faydaları Nelerdir?
Sinir sistemi enerjisi olarak tanımlanan evrensel yaşam gücü olan prana, burundan alınan nefes yoluyla vücuda girer. Prana’nın merkezi beyindedir ve duyusal fonksiyonlar ile motor fonksiyonlarını koruyarak, bakımını yapar.
Yani burun hem beyine, hem de bilince açılan kapıdır. Sinüs, boğaz, burun ve/veya kafatası bölgelerinde biriken muhtelif doşa fazlalıkları bu bölgelere en yakın kapı olan burun vasıtasıyla tahliye edilir.
Prana aynı zamanda zihinsel aktiviteleri, hafızayı, konsantrasyonu ve tüm entelektüel faaliyetleri yönetir. Dengesiz prana enerjisi tüm bu faaliyetlerin kusurlu bir şekilde işleyişine neden olur ve baş ağrısı, kasılmalar, spazm, hafıza kaybı ve azalmış duyusal algıyı ortaya çıkartır. Bu nedenle Nasya terapileri prana dengesizlikleri olan sinüs tıkanıklığı, migren, havale, kasılma, spazm ve bazı göz ve kulak ile ilgili problemler için uygulanır.
Nasya Yağı Nasıl Hazırlanır?
Damlalığı olan 30 ml’lik bir şişe içine soğuk sıkım susam yağı ile doldurup, içine 3 damla okaliptüs veya nane saf uçucu yağı damlattığınız takdirde Nasya Yağınız kullanıma hazırdır.
Okaliptüs hem sinüsleri açan, hem de anti-viral etkiye sahip olan bir uçucu yağdır. Asla tek başına, baz bir yağ ile seyreltilmeden kullanılmamalıdır.
Nasıl Kullanılır?
Nasya yağının faydası burun mukozasını nemlendirdikten sonra özellikle de sinüslere kadar ilerleyerek sinüsleri derinlemesine temizlemesinde yatar. O yüzden damlatırken burnunuz omuzlarınızla aynı hizada ise genellikle yağ genzinize kadar akarak, genzinizi yakar. Bu kötü birşey midir, hayır. Ama genzinizin yanması demek yağın genelde yukarıdaki sinüsler yerine yolunu aşağıya boğaza doğru kaydırmış olması demektir. O yüzden uygulamayı yaparken omuzlarınız altına kalınca bir yastık alıp, başınızın tepesi komple yere doğru bakacak şekilde bir pozisyon almalısınız; aynı benim resimde yaptığım gibi. Her iki burun deliğine 2’şer damla damlattıktan sonra sinüslere doğru akmasını sağlamak için bir kaç defa kuvvetli nefes alın ve 45 sn-1dk aynı pozisyonda kalın ki, yağ yukarı doğru kolaylıkla yürüsün.
Ne Zaman Kullanılır?
- Sabah kalktığınızda yüzünüzü yıkayıp, burnunuzu temizledikten sonra
- Gün içerisinde burun mukozanızın kurumaya başladığını hissettiğiniz her an
- Gece yatağa gitmeden hemen önce
Nasya yağının düzenli kullanımı fizyolojik dengeniz ve detoks mekanizmalarınız için tahmin edemeyeceğiniz ölçüde bir iyilik hali sağlar.
► Okaliptüs yağı Astım ve solunum yolu alerjisi olan hastalarda kullanılmamalıdır.
Yazının Devamı için burayı tıklayınız.