Self Abhyanga Masajı
Yükselen Çağ Wellbeing Akademi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
 
Masajın Faydaları
Abhyanga Masajı Nasıl Yapılır?

Yükselen Çağ tarafından üretilen bünye dengeleyici ayurvedik "Vücut Nemlendiricisi ve Masaj Yağları" ile her gün kendi kendinize uygulayabileceğiniz masaj tekniğine Abhyanga denilmektedir.

Ayurveda’da bünye tipinize uygun masaj yağı ile uygulayacağınız Abhyanga masajı bedeninizdeki şifa gücünü ve iyileştirme mekanizmalarını harekete geçirerek, bünyenizi dengelemek, şifalandırmak ve yaşlanma sürecini yavaşlatmak için uygulayabileceğiniz en önemli araçlardan biridir.

Bütünsel Sağlık ve Zindelik halinizi artırmak için kan dolaşımı ile beraber metabolizmayı hızlandırdığı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, zihni sakinleştirdiği, hücreler arasındaki sıvıda toplanan toksinleri tahliye ederek detoks görevi gördüğü ve kas elastikiyetini geliştirdiği bilinen Abhyanga masajının günlük olarak uygulanması önerilmektedir.

Masaja başlamadan önce, masaj yağı şişenizi sıcak su dolu bir kabın içinde 15 dakika kadar bekleterek, ılık bir ısıya getirmeniz ve masaj boyunca yağınızın ılık olması, toksinlerin hücreler arasındaki sıvıdan rahatlıkla tahliyesi için çok önemlidir.

Masajınıza avuç içinize, ılık masaj yağınızı dökerek, kafa bölgenizden başlayın.

Parmak uçlarınızı nazikçe kullanarak, tüm başınız ve kafa derinize, adeta kuaförde saçınız dinamik bir şekilde yıkanıyormuşçasına, kuvvetlice masaj yapın.

Avucunuza tekrar yağ dökerek, cildinizde daha genişçe bir alana dokunabilmek için parmaklarınızın arasını hafifçe açın ve boynunuza ve ensenize aşağıdan yukarıya doğru, nazik dokunuşlarla masaj yapmaya devam edin.

Göğüslerinizi dairesel hareketlerle ve sırtınızı da eliniz erdiğince yağladıktan sonra, çok önemli bir nokta olan karına gelin. Ilık yağ ile karnınıza son derece nazikçe dairesel bir hareket ile soldan sağa doğru, yani saat yönünde masaj yapmaya başlayın.

Karın bittikten sonra kollarınıza ve bacaklarınıza geçebilirsiniz. Kol ve bacaklarda eklem yerlerinize daima dairesel hareketlerle, uzun kemiklerin yer aldığı olan bölgelerinize ise daima aşağıdan-yukarı ve yukarıdan aşağıya doğru olacak şekilde masaja devam ediniz.

Kalça ve basen kısmına da ileri-geri hareketlerle masaj yaptıktan sonra en çok zaman ayrılmasını önerdiğimiz vücudumuzdaki son masaj noktası olan ayaklara geliyoruz.

Ayaklarınıza rahatça masaj yapabilmek için oturun ve tabanlarınıza hafif baskı uygulayarak dairesel ve ileri-geri hareketler uygulayarak, tek tek parmaklarınızı da yağlayarak masajınızı tamamlayın.

Masaj sonrası Yükselen Çağ - Saç ve Vücut Şampuanını kullanarak ılık suyla yıkanın.

Ayak tabanlarınızın banyoda kaymaması için zeminde lastik bir paspas kullanmanızı öneririz.